Tämän päivän Kymen Sanomissa kirjoitettiin uusista kotkalaisista. Laajakoskelle on tehty ryhmäkoti pakolaislapsille. Pakko myöntää, että en löydä kritiikin kritiikkiä asiasta, vaan tuntuu, että asia on hoidettu juuri niin kuin pitääkin. Apua tarvitseville annetaan apua, ja he haluavat sopeutua uuteen kotimaahansa mahdollisimman pian, ja siinä tuetaan heitä kunnon kotoutusohjelmalla. Koulutus kun on halvin ja tehokkain kotoutusmuoto tällä hetkellä ja sitä heille tarjotaan. Tulevaisuuden työvoimapula on todellisuutta (niin oudolta kun se näinä yt-neuvotteluiden kulta-aikoina kuulostaakin..) ja lisää työvoimaa kaivataan.
Hienoa. Tervetuloa Suomeen, jos ryhmä koti olisi Haminan puolella, lainaisin yhtä teeseistämme: ”Maahanmuuttajista haminalaisia”, mutta toivotaan että näistä maahanmuuttajista tulee mahdollisimman nopeasti kotkalaisia – ja että heidät toivotetaan tervetulleksi niin hyvin kuin lehtijutusta voi päätelläkin.
Ja niiden vastarannankiiskien, jotka aina kaikkea tällaista on vastaan, kannattaa muistaa, että tämäkin ryhmäkoti työllistää 20-25 työntekijää. Eikös sekin ole hienoa? 🙂