Olen ehdolla puoluevaltuuskunnan puheenjohtajaksi, koska haluan olla mukana kehittämässä puoluetta yhä vahvemmin koko maan omaksi.
Olen 34-vuotias liiketalouden opettaja, pääaineena kv markkinointi ja kv liiketoiminnan johtaminen. Perheeseen kuuluu mies, kaksi lasta ja lemmikkikani. Taidetaan olla aika keskiverto suomalainen perhe. Toimin paitsi paikallisyhdistyksen puheenjohtajana, myös kaupunginvaltuutettuna ja -hallituksen jäsenenä. Olen nyt 2 vuotta ollut pvk:n vpj ja päässyt sisälle toimintaan, nyt vauhti vaan kiihtyy! Olen verkostoitunut, ja tunnen järjestökenttää laajasti. Kanssani on helppo tulla toimeen. Otan mörököllit ja yrmyt vastaan hymyllä ja huumorilla, omien kanssa ei tapella – eikä juuri ulkopuolistenkaan. Osaan pitää puoliani, mutta yritän opetella selviämään tiukoista tilanteista hymyllä ja huumorilla.
Olen tottunut puhuja enkä pelkää esilläoloa. Tulikaste lehdistötilaisuuksiin on tullut näiden parin vuoden aikana. Puhun työkseni, ja koulutan niin nuoria, aikuisia kuin yrityksiäkin. Olen saanut paljon positiivista palautetta esiintymisestäni. Vapaa-ajalla laulan ja esiinnyn jonkin verran myös sen myötä.
Vaaleissa nostin kannatustani 2,5 kertaiseksi – alueella kannatus nousee. Pienet taajamat ja haka-asutusalueet tarvitsevat omannäköisensä helpostilähestyttävät kasvot puolueen johtoon.
Pitäisin vahvuutenani 1) jatkuvuutta, olen varapuheenjohtajana ”sisällä”, tiedän toimintatavat ja pääsen heti täysillä mukaan. 2) ole yhtäaikaa maalta ja kaupungista, laajalla näköalalla eri puolia puolueesta 3) osaan kokoustekniikan ja hallitsen suurenkin kokouksen pitäen sen toimivana, keskustelevana mutta aikataulussa.
Puoluevaltuuskunta on nyt tehnyt ohjelmia, jotka olivat hyvä työkalu eduskuntavaaleihin. Nyt seuraavat kaksi vuotta pitää keskittyä kuntavaaleihin sekä vahvaan oppositiopolitiikkaan. Nyt on aika keskittyä siihen, että saamme viestin vahvana ulospäin. Puoluevaltuuskunnan työskentely voisi olla välillä työpaja tyyppistä jossa olemassaolevia ohjelmia päivitetään ja niiden pohjalta tehdään kannanottoja sekä konkreettisia työkaluja jäsenistölle ympäri maan.