Arvoisa puoluevaltuuskunta ja muut läsnäolijat,

Kentällä tuntuu että me olemme kovin kaukana välillä valtakunnan päätöksenteosta, ja usein vielä päätökset värittyvät uutisoinnista. Viesti ei ehkä aina tule halutusti läpi. Median kautta tulleen uutisoinnin perusteella halaunkin tuoda seuraavia terveisiä.

Toivomme selkeämpää otetta Heidi Hautalta valtionyhtiöiden omistajavastuuministerinä. Finnairin kohdalla toiminta oli todella hienoa, ja selkeästi myös kentälle viestittyä. Nyt linja on heikentynyt: esimerkiksi Finavian suunnitelmat siirtää aluelennonjohto Tampereelta Helsinkiin ei ole mielestäni hyväksyttävissä. Toinen asia on Kemijoki Oy:n kutistaminen. Toivomme, että ministeri Hautala arvovallallaan puuttuu tällaisiin merkittäviin muutoksiin kuten Finavia ja Kemijoki Oy ja tarvittaessa ilmoittaa ettei tietyt päätökset nauti omistajan luottamusta tällöin toimivan johdon on kuunneltava ja toimittava sen mukaan.

Toinen keskustelua herättänyt asia on suvaitsevaisuus,
Vihreisiin se on kuin sisäänrakennettu. Puhumme tasa-arvosta sukupuolten välillä, marssimme pride-kulkueessa ja kommentoimme ärhäkästi jos näitä arvoja kritisoidaan tai niitä kohtaan hyökätään.
Samalla yksi tärkeä asia jää huomiotta. Rasismi – ja piilorasismi. Tuon terveisiä Haminasta paikallisjärjestömme jäseneltä, joka on kovin pettynyt siihen, ettei puoleemme ota kantaa rasistisiin kommentteihin. RKP on ainoana puolueena näkyvästi tuonut mielipiteensä esiin. Kaipaamme näkyvämpää kommentointa, selkeämpää viestintää. Ehkä rasismin vastaisuus on niin itsestään selvä meille, ettemme muista sitä tuoda näkyvästi esiin muille. Haluaisimme nähdä ministeritason kannanottoja.
Olemme suvaitsevaisia ja kannatamme tasa-arvoa, yritetään myös tuoda se rohkeasti näkyviin ihan puolueen johdosta asti.

Lopuksi kiitos ministeri Niinistölle, olet nyt kahden päivän aikana sanonut epämiellyttävän totuuden suomalaisille selkeästi, havainnollistavasti ja samalla toimiin inspiroivasti. Kuin meidän oma Al Gore. Kiitos.

Katja Andrejev
Puoluevaltuuskunnan vpj


Tiedoksi: tähän ministeri Heidin Hautala vastasi, että Finnavia on ministeri Kyllösen alla, ei hänen. Ja Kemijoki oyn kohdalla ei uutta vesivoimaa enää voi valjastaa energiankäyttöön, ja jo ympäristörajoitukset tulee vastaan. Siksi yhtiön sopeutus on tällä hetkellä paras vaihtoehto.