Olen miettinyt, että kun kampanjoidessa aina vaaditaan muutosta. Entä, jos olen tyytyväinen nykyisiin suunnitelmiin ja toivon että niitä kehitetään eteenpäin? Miksi kaiken aina tarvitsee muuttua? Jos tällä vaalikaudella saadaan pitkäaikaiset suunnitelmat maaliin (kunnallinen päätöksenteko on todella hidasta ja monipolvista), niin miksi meidän pitää heti seuraavalla vaalikaudella aloittaa kokonaan alusta. Toki päivitystä ajan mukaan tehdään, mutta jos neljän vuoden välein aloitetaan alusta ei ikinä päästä perille.
Ajattele jos päättäisit hiihtää Haminasta Virojoelle, ja kun päivän päätyttyä olet Klamilassa kääntyisitkin takaisin, hiihdät Haminaan miettimään olisiko pitänyt sittenkin mennä Nopalan kautta ja teet uudet reittisuunnitelmat. Siinä ajassa missä istuisit jo nauttimassa kahvilassa kaakaota olet edelleen Rajasuolla harkitsemassa. Kun kerralla tehdään kunnon suunnitelmat huolella voidaan niitä noudattaa vuosia eteenpäin.
Esimerkiksi Tervasaari – meillä on hieno kaava ja suunnitelma vuosien väännön jälkeen, toteutetaan sitä nyt eteenpäin eikä aleta heti muuttamaan. Ei ison alueen rakentaminen ole vuoden keikka. Kuitenkin kun pohjakaava on hyvä tiedetään kuinka toimitaan. Jatkuvasti vihertyö voi rakentaa, tontteja myydään ja yrittäjät voivat tehdä suunnitelmiaan.
Tai sosiaali- ja terveydenhuolto – olemme lähteneet mukaan KymSoteen ja sen seuraava askel olisi saada ympärivuorokautinen päivystys. Henkilöstölle on ollut valtava muutos siirtyä yhteisiin toimintatapoihin, annetaan nyt aikaa niiden kehittämiseen eikä heti revitä auki kaikkea.
Jos nyt laitetaan energia uuden luomiseen ei tämä parannus etene. Kunnissa pitää saada yli neljän vuoden (eli valtuustokauden) meneviä suunnitelmia ja tehdä linjauksia joita kestää noudattaa vaikka päättäjät vaihtuu. Se luo kaupungin työntekijöillekin varmuutta ja turvallisuutta. Kehitetään olemassa olevaa, eikä aina vaadita muutosta.
.. vai onko sekin muutosta kun on ehdokas joka ei vaadi muutosta? Se olisi niin trendikäs vaalilause – kaiken on muututtava.