Haminan kaupungin tekninen lautakunta päätti siirtää sovitun Viipurinkadun päiväkodin rakentamisen vuoteen 2016 säästösyistä. Päiväkodinhan olisi ollut tarkoitus korvata pahasti sisäilmaongelmista kärsivä Vallinpäiväkoti, sekä antaa tilat myös niille lapsille jotka nyt yksityisen pöiväkodin lopettaessa sekä perhepäivähoitajien eläköityessä jäävät vaille hoitopaikkaa.
Itse kustannus olisi n. 1,7 miljoonaa. Kieltämättä suuri raha. Mutta paljonko tulee kustannuksia siitä että lapset ja henkilökunta altistuvat huonolle sisäilmalle? Eikö Vehkalhden koulusta opittu mitään? Huonolle sisäilmalle altistuessaan allergia ja astmaherkkyys kasvaa – sairastuttuaan oireet jää vaikka pääsisi muuttamaan parempiin olosuhteisiin. Lasku terveydenhuollon kautta tulee lopulta samaan kassaan, josta nyt ollaan säästämässä.
Nämä alussa mainitut lapset eivät ole ainoita vailla hoitopaikkaa – nyt satakunta lasta jonottaa hoitopaikkaa kaupungilta. Joudutaan tekemään väliaikaisia ratkaisuja, jotka nopeasti nousevat moniin satoihin tuhansiin kun määräaikaisia ryhmäpäiväkoteja perustetaan. Samasta kassasta nekin rahat otetaan. Nämä ”säästöt” todellisuudessa aiheuttavat lisäkuluja siirtäen sovittua investointia eteenpäin.
Ei voi kuin toivoa, ettäHaminan kaupunginvaltuusto pitää päänsä päiväkodin puolesta ja rakennus aloitetaan mahdollisimman pian.