Haminan Seudun Vihreät nimesi Katja Andrejevin eduskuntavaalien ehdokasasetteluun

Haminan Seudun Vihreät esittää liiketaloudenopettaja Katja Andrejevia Vihreiden Kaakkois-Suomen piirin eduskuntavaaliehdokkaaksi.

Katja Andrejev on 33-vuotias haminalainen kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen varajäsen, kirkkovaltuutettu ja vihreiden puoluevaltuuskunnan varapuheenjohtaja. Andrejev on toiminut Haminan seudun vihreiden puheenjohtajana seitsemän vuoden ajan. Hän työskentelee Etelä-Kymenlaakson ammattiopistolla liiketalouden opettajana ja kouluttajana. Koulutukseltaan hän on kansainvälisen liiketaloudenjohtamisen MBA.

Haminassa syntynyt ja kasvanut Andrejev on aloittanut vihreän puoluetoiminnan 2005 palatessaan asumaan Haminaan, ja on toiminut siitä lähtien aktiivisesti sekä vihreiden paikallisyhdistyksessä että piirissä. Vuoden 2012 kuntavaaleissa Andrejev sai toisiksi eniten ääniä kaupungissa ja valittiin toiselle kaudelle kaupunginvaltuustoon, sekä kaupunginhallitukseen jonka paikan jakaa kristillisten edustajan kanssa.

Andrejev ajaa erityisesti tasa-arvon ja päätöksenteon avoimmuuden asioita politiikassaan. Hän kaipaa Kaakkois-Suomen ääntä valtakunnalliseen päätöksentekoon. Alue elää rakennemuutoksenaikaa, jolloinelinvoimaisuus ja kehittäminen on erityisen tärkeää.

Eduskuntavaalit 2015 ovat ensimmäiset vaalit, jotka käydään uudessa Kaakkois-Suomen vaalipiirissä. Se muodostettiin yhdistämällä Etelä-Savon ja Kymen vaalipiirit. Väestötietojen mukaan näyttäisi, että Kaakkois-Suomen vaalipiiristä valitaan 17 kansanedustajaa.

Lisätietoja:

Katja Andrejev
044-5089206
Katja.andrejev@vihreat.fi

Kuvaaja:Pasi Sorjonen

20140531-133529-48929928.jpg