Sain kyselyn monikkoperheyhdistyksen teeseistä useaan kertaan tänä syksynä. Kopioin nyt viimeisimmät vastaukseni tänne kaikkien luettaviksi.

Click to access KUNTAVAALITEESIT%202012.pdf

Tärkeitä ajatuksia, jotka vaativat myös Haminassa ehdottomasti lisää huomiota!
1. Haminassa on perhetyöntekijä neuvolassa ollut nyt jonkin aikaa, ja vaikutukset ovat olleet positiivisia. Mielestäni heti resurssien salliessa pitäisi tutkia mahdollisuutta myös joko toisen perhetyöntekijän, tai entisajan kodinhoitajien palkkaamiseen. Itselläni on kaksi lasta n. Vuoden ikäerolla, ja voin vain kuvitella miten kaikki se mitä koin ensimmäisinä vuosina moninkertaistuu jos sitä ikäeroa einole niinkään paljon. Kaupungin tarjoamat lisäkädet ja/tai hengähdyshetki äidille on kullanarvoinen!
2. En tiedä montako monikkoperhettä Haminassa vuosittain on, että onko erilliseen valmennukseen mahdollisuutta – mutta olisi hyvä jos saisi vaikka erillisen illan järjestettyä juuri näille kysymyksille. Asiantuntemusta voisi tulla kolmannensektorin, kuten yhdistyksenne kautta varmaan?
3. Sisaralennukset ovat tarpeen. Jonkin verran hinnoittelussa otetaan asia huomioon, lähinnä koko perheen koko huomioiden. Tämä on ehkä jopa parempi, sillä saattaa olla isompia sisaruksia jotka eivät ole enää päivähoidon piirissä – silloin myös heidät huomiodaan ’alennuksessa’.
4. Olen ajanut vahvasti Hamina-lisään korotuksia ja ehtomuutoksia. (Aloitteet 2009 ja 2012) monikkoperheitä ei mainita tällä hetkellä, mutta olisi hyvä tutkia asiaa enemmän. Otan asian puheeksi seuraavassa käsittelyssä.
5. Kaupungilla on joitain tiloja, kuten fredrikinkadulla, kokoustamista varten. ”Kansalaistalo” puhuttaa valtuustossa jokanvuosi, muttei sitä ole vielä ratkaistu. Ehkä pian saamme tilan. Moni yhdistys kaipaa tällaista kokoontumispaikkaa.