Maslown teoria kertoo siitä miten ihmisen tarpeet pitää tyydyttää tärkeysjärjestyksessä. Tärkeintä on saada ruokaa, juomaa ja puhdasta hengitysilmaa. Heti toisena on turvallisuuden tunne. Tähän perustarpeiden hierarkiaan pohjautuu jo Pelastusarmeijankin idea. Samaa ajatusta tulisi toteuttaa yhteiskunnassa – jos on pelko toimeentulosta ja siitä onko varaa maksaa laskut tai hankkia ruokaa perheelle ei riitä ajatusta muille asioille.
Emme saa yhteistä tulevaisuutta rakennettua ennen kuin perustoimeentulo on kaikilla kunnossa. Perustulo takaisi työttömien, pienituloisten, aloittavien yrittäjien ja opiskelijoiden toimeentulon. Kun ei tarvitsisi taistella lippujen ja lappujen kanssa huonolla hetkellä voisi sen energian käyttää oman elämän kehittämiseen; työnhakuun, opiskeluun, yrittämiseen tai vaikka omasta terveydestä huolehtimiseen. Muiden auttaminen, ilmastonmuutoksesta huolehtiminen tai perheen perustaminen kiinnostaa vasta kun pohja on vakaa.
Uusi tapa rakentaa yhteiskuntaa vaatii kokonaisuuden tarkastelua. Perustulon ja perusturvan rakentaminen tuo hyödyt monella tapaa. Sairauksien ennaltaehkäisy ja aiempi puuttuminen laskee kuluja, byrokratian väheneminen vapauttaa käsipareja todelliseen ohjaamiseen ja auttamiseen, kun huoli tulevaisuudesta poistuu voidaan miettiä perheen perustamista ja saadaan väestöpyramidin kärki takaisin ylöspäin.
Meidän pitää vain nähdä kokonaisuus, ihmiset edellä.