Työturvallisuuskeskus nosti esiin ehkä yllättävänkin aiheen; kuntien luottamushenkilöiden käytöksen. Kampanjassa ”Oletko hyväkäytöksinen kunnanvaltuutettu” työturvallisuuskeskus kirjoittaa: ” Hyvät tavat kuuluvat kaikille ja myös politiikkaan, päätöksentekoon ja työelämään. Hyvä käytös lähtee aina toisten ihmisten kunnioittamisesta. Hyvät tavat, kohtelias käytös, toimiva vuorovaikutus ja erilaisuuden ymmärtäminen ovat myös jokaisen kunnanvaltuutetun taitoja.”

https://ttk.fi/ajankohtaista/uutiset/tyoturvallisuuskeskuksen_uutisia/olethan_hyvin_kayttaytyva_kuntavaaliehdokas_ja_kunnanvaltuutettu.10153.news?fbclid=IwAR1ZFRSf8LDu7nMxjNF0DdGBrzyW4evyRjmNMK_z3APgsQkDrVGZttQQJ6E#7d8ace82

Olen ollut kunnan päättäjänä vuoden 2009 alusta ja ilokseni olen nauttinut Haminassa hyvästä päätöksentekokulttuurista ja siitä, miten asiat tappelevat, mutta ihmiset voivat tehdä hyvää yhteistyötä. Somen aikakaudella kuitenkin kasvoton viestintä on tuonut uuden tavan unohtaa toisen kunnioittava keskustelu. Kun ei olla kasvotusten on paljon helpompi päästää suustaan ajattelematon kommenttia. Pahimmillaan somekommentionti on kuin kilpailu siitä, kuka saa sanottua terävimmän kommentin ja nokkelimman solvauksen. Kun vaalien aikana on poltettu siltoja, on hankalaa valtuustossa hakea yhteistä säveltä, kuitenkin siellä pitää keskittyä töihin, käyttäytyä ammatillisesti ja antaa kollegoille työrauha. Kiusaamiselle tulee olla nollatoleranssi ja kaikki tapaukset, tapahtuivat ne sitten valtuustosalissa tai somessa tulisi nostaa esiin. Uuden valtuuston tulisi heti alkuunsa allekirjoittaa eettiset pelisäännöt ja sitoutua toisia kunnioittavaan toimintaan.

Kaipaan yhteistä tekemistä fyysisesti, epävirallisia keskusteluja joissa opitaan tuntemaan toinen ja päästään puhumaan myös muusta kuin politiikasta. Kun toisen osapuolen tuntee paremmin, on helpompi puhua myös vaikeista asioista.