Kannatan seurakuntavaaleissa Tulkaa kaikki -liikkeen seurakuntavaaliohjelmaa. Yksi vaaliteemoista on varjelemme luomakuntaa, annamme omastamme.

Seurakunnan tulee toimia kestävän kehityksen ja luonnon monimuotoisuuden puolesta, torjumaan ilmastonmuutosta ja täyttämään kirkon ympäristödiplomin kriteerit. Haminan seurakunta on saanut tällä kaudella ympäristödiplomin ja se velvoittaa toiminaan sen tuoman vastuun mukaisesti. Kirkko toimii esimerkillään arjen toiminnoissa. Energiaa kuluu paljon kiinteistöjen lämmitykseen, seurakunnalla on merkittävä metsäomistus jne. Monet asiat ovat niin ympäristö- kuin talouskysymyksiäkin.

Tuemme heikossa asemassa olevia omassa maassa ja maailmalla. Kirkon ulkomaanapu toimittaa apua sinne missä sitä tarvitaan ja on tärkeä osa kansainvälistä työtä. Sillä on merkitystä mihin kolehtituotot annetaan. Päättäjät hyväksyvät sen, mihin yhteinen uhrilahja kerätään niiltä osin mitkä eivät ole kansallisesti sovittuja kolehtipäiviä.

Olemme aktiivinen osa globaalia Kristuksen kirkkoa.
Kansainvälistyvässä maailmassa ekumenia on tärkeää, ja on hyvä että ovet ovat auki kaikille kristityille vaikkeivät he tunnustaisi luterilaista uskontoa.


Olen kolmannen kauden seurakuntavaltuutettu, tällä hetkellä kirkkoneuvoston varajäsen, aiemmin myös kirkkovaltuuston varajäsen ja kirkkoneuvoston jäsen.