Kannatan seurakuntavaaleissa Tulkaa kaikki -liikkeen seurakuntavaaliohjelmaa. Yksi vaaliteemoista on luottamusta ja sovintoa kirkkoon, jonka tiivistäisi sanoihin edistetään avointa, monipuolista ja kunnioittavaa keskustelua.

Seurakunnassamme työntekijät kohtaavat ihmisen ihmisenä kunnioittaen ja huomioiden moninaisuuden. Tarvitsemme lisää keskustelua silti siitä, kuinka jokainen voi kokea tilan turvalliseksi olla oma itsensä. Avoimesti ja oikeilla sanoilla. Kaipaan turvallisuutta näkyväksi teemaksi, jotta kirkon strategia 2026 ”Ovet Auki” konkretisoituu näkyväksi.
Pitää tehdä yhä enemmän selväksi se, että ääriliikkeiden lausumat mediassa eivät ole kirkon ääni. Politikkojen eduskuntavaalipuheet tai kärkkäät television huutoillat eivät ole kirkon ääni. Toivon, ettei myöskään jatkossakaan epämääräisrahoitteisten TV-kanavien ääni ole kirkon ääni, vaan viesti oman seurakunnan turvallisesta tilasta menee läpi.
Kirkon ja seurakunnan tulee olla se paikka, johon jokainen saa tulla juuri niin henkisesti paljaana kuin on jokaisena ilon ja surun hetkenä.