Kannatan seurakuntavaaleissa Tulkaa kaikki -liikkeen seurakuntavaaliohjelmaa. Yksi vaaliteemoista on ”Yhdenvertaisuudelle kyllä, avioliitto kaikille”.
Laissa tasa-arvoinen avioliittolaki on ollut jo jonkin aikaa. Kirkossa se silti edelleen herättää keskustelua.
Varsinainen iso päätös siitä miten kirkko suhtautuu tasa-arvoiseen avioliittoon ja kaikkien parien kirkkovihkimiseen tehdään kirkolliskokouksessa. Siksi onkin tärkeää kenet äänestetään eri seurakuntien kirkkovaltuustoihin, sillä valtuutetut äänestävän maallikkoedustajat kirkolliskokoukseen.
Mikäli tasa-arvo sinulle tärkeä arvo, tarkistathan ehdokkaasi kannan ennen äänen antamista. Sillä on suuri merkitys, että jokainen käyttää ääntään.
On tärkeää pitää seurakunnan tilaisuudet turvallisena tilana kaikille. Vähemmistöjen syrjintään tulee seurakunnissa puuttua aktiivisesti. Vain siten ovet ovat tosiaan kaikille auki.
Tasa-arvoon voi vaikuttaa myös sidosryhmien kautta, tuetaanko kaikkia järjestöjä vai vain niitä jotka toimivat tasa-arvon mukaan mm. hyväksymällä naispappeuden?
Arvokeskustelun tulee olla jatkuvaa ja sen tulee näkyä kaikessa toiminnassa jotta seurakunta on kaikille turvallinen tila olla ja toimia.