Jatkan positiivisten uutiset kaivamista päivän lehdestä. Kerrankin nimittäin joku kaupungin budjettiin liittyvä uutinen sai minut iloiseksi: ”Sosiaalityö tarvitsee lisää rahaa Haminassa” otsikolla uutisoidaan Kymen Sanomissa kuinka Perusturvalautakunta esittää lisärahoitusta laitoishoitoon, asumispalveluihin, lasten päivähoitoon, terveysneuvontaan, lastensuojeluun sekä henkilökohtaisiin avustajiin nyt kun radiologian digitalisointiin varatut rahat vapautuvat toiminnan siirtyessä sairaanhoitopiirille. Kyseessä ovat juuri ne alueet johon minä olen huudellut lisää resursseja, sillä tämänhetkinen tilanne on ihan käsittämätön.

Nyt vielä puuttuu se valtuuston hyväksyntä. Toivon, että koska tämän hetkinen valtuusto kai tämän vielä päättää (?) että sieltä löytyy tarpeeksi älliä lisärahoituksen myöntämiseen.  Kovasti pelottaa sekin että päivähoitopaikat ovat täyttyneet jo syksystä. Oma tyttäreni jonottaapäivähoitopaikkaa kun minä paha äiti joudun vuodenvaihteessa palaamaan työpaikalle ihan taloudellisista syistä. Sen kaiken stressin kanssa mitä lapsen ’hylkääminen’ noin pienenä päivähoitoon aiheuttaa, saan vielä lisästressiä siitä onko hänelle hoitopaikkaa. Toivottavasti sitäkin ei kohta osteta ostopalvelusta jostain lähikunnasta (kyllä – tämä oli sarkasmia ja piikittelyä!) . Mutta ehkäpä nämä lisäresurssit jota perusturvalautakunta havittelee menevät läpi, ja niin minun lapseni kuin naapurinkin lapsi muiden muassa saavat hyvän turvallisen hoitopaikan.

Innolla odotan kuinka asia etenee…

Jatkan vielä.. Katsoiko kukaan eilen A-Studiota?

A-studio TV1 1.10.2008 klo 21.05

Ratkaisun hetket – eli kuinka suhtaudumme joukkomurhiin? Studiossa opetusministeri Sari Sarkomaa.”

Eipä uskoisi, että tämän otsikon alla ensimmäiset n. 10min käsiteltiin Pappilansalmenkoulua, Haminan kaupungin lomautuksia, ja opettajien jaksamisia. Vai uskoisiko sittenkin.Ovatko tällaiset tilanteet tausta ikäville tapahtumille, joita esim. Jokelassa ja Kauhajoella oli? Eihän voi todellakaan vaatia että nykyisillä oppilasmäärillä/luokka, ja annetuilla resursseilla opettajat pystyisivät havainnoimaan onko jollakulla huono olla, mielenterveydellisiä ongelmia tms. Vaikka opettajat ovat aika mielettömiä kun jaksavat työssään, ei heidänkään voi vaatia venyvän ihan kaikkeen. Toivotaan että perusturvalautakunnan potista löytyy lisävaroja myös opetukselle tarpeeksi. Olen edelleen sitä mieltä että 22 oppilasta pitäisi olla maksimi/luokka.

Lue myös: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/35317-haminassa-aiotaan-sulloa-50-oppilasta-samaan-luokkaan